Protest majki u srijedu: Još jednom ćemo zatražiti ono što nam je doživotno dato, a potom oduzeto
Arhiva Kodexa

Protest majki u srijedu: Još jednom ćemo zatražiti ono što nam je doživotno dato, a potom oduzeto

Bivše korisnice naknada za majke sa troje i više djece najavile su novi protest, koji će održati 28. novembra u 13 sati. I ovog puta majke će se okupiti ispred Skupštine Crne Gore.

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore, one će još jednom zatražiti ono što im je doživotno dato (doživotna naknada u visini od 70 i 40 odsto prosječne zarade), a potom nasilno oduzeto.

Predstavnice Koordinacionog odbora majki pozvale su sve majke, bez obzira na vjersku, nacionalnu i partijsku pripadnost da na novom skupu sve zajedno poruče da doživotno stečeno pravo ne može biti oduzeto po Ustavu Crne Gore.

"Ako nije oduzeto poslanicima i koncesionarima aparata za igre na sreću, zašto bi nama? Nijesmo ni mi ničije, nego su i nas majke rađale kao i njih. Zbog toga sve zajedno do ispunjenja naših zahtjeva", poručuju majke.

One smatraju da su prevarene i da zbog toga neko mora da odogovara.

"Koliko je bila monstruozna prevara ove vlasti, koja su se beskrupulozno poigrali i ostavili bez parčeta hljeba petnaest hiljada majki, a bez doživotno stečenog prava 21 051 majku, daje nam snagu i vjetar u leđa, da još istrajnije nastavimo našu borbu za odbranu naknade u iznosu od 70 i 40 odsto prosječne zarade. Još više nas pokreće činjenica, da nažalost, grubo ukinute i istrgnute iz ruku onih majki koje su prvi put osjetile radosne trenutke svoga primanja i dijeljenja svojim najbližim, prvi put ne očekujući od nekog svog davanje, nijesu dugo uživale u svojoj radosti jer više nijesu među živima", saopštili su iz Koordinacionog odbora majki korisnica naknada.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.