U crnogorskim gradovima osvanuli plakati
Foto: Portal Analitika

U crnogorskim gradovima osvanuli plakati "Nikad više 1918" (FOTO)

U više crnogorskih gradova, oko ponoći, osvanuli su plakati na kojima je napisano "Nikad više 1918".

Plakati su osvanuli u Podgorici, Budvi, Baru, Pljevljima, Kotoru...povodom 100 godina od srpske okupacije i sramne Podgoričke skupštine koja je označila kraj crnogorske države.

Grupa građana, kako je saopšteno Portalu Analitika, nastavlja sa lijepljenjem plakata, pa su zakupljeni bilbordi u gotovo svim crnogorskim gradovima.

Na plakatima je napisano: Povodom ulaska Drugog jugoslovenskog dobrovoljačkog puka na teritoriji današnje Crne Gore, vojvoda Živojin Mišić naređuje:

"...da se na teritoriji koju je naša vojska okupirala, uguši svaka agitacija, svim sredstvima, koja možete raspolagati bez ikakvog prezanja"!

5bfb2d96166c48179ba214630a0a0a64plakat1previewOrg

Foto: Portal Analitika

Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.