Najnoviji dron snimak mosta Moračica: Završena trećina rasponske konstrukcije(VIDEO)
Foto: Screenshot

Simbol crnogorskog autoputa

Najnoviji dron snimak mosta Moračica: Završena trećina rasponske konstrukcije(VIDEO)

Radovi na arhitektonskom čudu autoputa Bar-Boljare, mostu Moračica, teku u skladu su sa planiranom dinamikom. Nakon izgradnje svih pet stubova i dva oporca mosta, do sada je izliveno 299 metara kolovozne konstrukcije, što je skoro trećina ukupne dužine Moračice (960 metara), saopšteno je iz kompanije CRBC.

Na ovom gradilištu svakog dana radi oko 150 radnika.

"Rasponska konstrukcija gradi se kroz segmente, što znači da se sa svakog stuba mosta napreduje i na lijevu i na desnu stranu, ka narednom stubu. Segmenti su dugi od 2,5 do 4 metra i postajaće duži kako se budu približavali sredini mosta, što znači da će i dinamika napredovanja tada biti veća", pojašnjavaju iz kompanije.

Procjene su da će za gradnju rasponske konstrukcije Moračice biće utrošeno oko 30.000 kubika betona, a ugrađeno preko pet hiljada tona armature.

"Most Moračica postao je simbol crnogorskog autoputa, o kome su izvještavali svi domaći, kao i vodeći regionalni mediji. Najviši stub mosta visok je 160 metara, dok će raspon od dna korita Morače do kolozovne konstrukcije iznositi oko 200 metara", kažu iz CRBC.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.