Evropski lideri usvojili dogovor o Bregzitu
Mej i Junker

27 članica usvojilo dogovor

Evropski lideri usvojili dogovor o Bregzitu

Lideri 27 zemalja članica Evropske unije (EU) usvojii su dogovor o Bregzitu i političku deklaraciju koja će odrediti buduće odnose EU i Ujedinjenog Kraljevstva, izjavio je Donald Tusk, predsjednik Evropskog savjeta.

Tusk je na društvenoj mreži Twitter saopštio da je 27 članica usvojilo dogovor o povlačenju i političku deklaraciju koja određuje odnose Evropske unije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Dogovor je usvojen 40 minuta nakon početka sastanka u Briselu.

Tekst dogovora o povlačenju kojeg su sastavili pregovarači Evrpske unije i Velike Britanije trebao bi donijeti pravnu jasnost o svim pitanjima koja će se pojaviti nakon Bregzita.

Dokument o političkoj deklaraciji će biti smjernica za odnose koji će u budućnosti biti uspostavljeni između Velike Britanije i Evropske unije.

Dokument o Bregzitu od 585 stranica trebaju da usvoje i Evropski parlament i Parlament Velike Britanije.

Velika Britanija je na referendumu održanom 23. juna 2016. godine donijela odluku  o napuštanju Evropske unije, popularno nazvanom Bregzit. Velika Britanija će Evropsku uniju zvanično napustiti 29. marta 2019. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.