Tramp: Migranti će ostati u Meksiku
Migranti na granici

Tramp: Migranti će ostati u Meksiku

Američki predsjednik Donald Tramp sinoć je poručio da centralnoameričkim izbjeglicama neće dozvoliti ulazak u Sjedinjene Američke Države (SAD) sve dok nadležni sudovi ne odobre njihove pojedinačne zahtjeve i obrazloženja.

"Dozvolićemo ulazak samo onima koji dolaze legalno. Politika koju zastupamo za druge migrante glasi 'uhvati i uhapsi'. Nema puštanja u SAD", poručio je Tramp na Twitteru.

Tramp je takođe poručio da će migranti, koji u velikim konvojima pješače ka granici SAD-a, na kraju ostati u Meksiku.

"U slučaju potrebe ćemo zatvoriti našu južnu granicu. Nakon višedecenijskog zlostavljanja, nema šanse da se SAD suočava s tom opasnom situacijom", navodi se u Trampovoj poruci.

Hiljade migranata iz centralnoameričkih zemalja već su stigle u meksički pogranični grad Tihuanu. Lokalne vlasti proglasile su vanredno stanje zbog stalnog rasta broja migranata i sve veće neizvjesnost kada će i kako će napustiti tu regiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.