Grčka: Čovjek s noževima upao u Ambasadu Srbije, prijetio, lomio inventar...

Policija ga savladala nakon tri sata

Grčka: Čovjek s noževima upao u Ambasadu Srbije, prijetio, lomio inventar...

Jedan čovjek s noževima je danas prije podne preskočio ogradu Ambasade Srbije u Atini, prenose grčki internet-mediji kao hitnu vijest.

CNN Gris (CNN Greece) je javio da je taj čovjek pijan, da su policajci uspjeli da mu oduzmu nož i da će ga odvesti u upravu policije.

Upad je oko 9.30 po lokalnom vremenu (10.30 po srednjoevropskom) prijavio grčki policajac, čuvar Ambasade.

Odmah su došle jake policijske snage i policijski pregovarač da bi uspostavio kontakt s čovjekom koji je upao u Ambasadu, prenosi Beta.

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je danas da niko nije povrijeđen u napadu.

"Niko od zaposlenih u Ambasadi ni od članova njihovih porodica nije povrijeđen, ali pričinjena je znatna materijalna šteta. Napadač je takođe nepovrijeđen", rekao je Spasojević agenciji Beta.

On je naveo da je muškarac naoružan s dva noža upao u zgradu Ambasade jutros malo prije 9.00.

"Pretpostavljamo da je prvo preskočio ogradu i ušao u dvorište, a potom provalio kroz metalna vrata konzularnog odjeljenja i potom nestao u zgradi Ambasade", kazao je srpski ambasador.

Spasojević je dodao da je policija odmah reagovala i savladala napadača gotovo tri sata posle njegovog upada u zgradu.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je u ranim jutarnjim časovima "nepoznata, mlađa muška osoba" upala u zgradu Ambasade Srbije u Atini tako što je prvo preskočila ogradu, a zatim i nasilno provalila kroz vrata konzularnog odjeljenja.

"Posle pokušaja zaposlenih da razgovaraju s njim i da ga smire, počeo je da lomi inventar i da prijeti. U tom trenutku zaposleni su primijetili da je provalnik naoružan hladnim oružjem", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, "pravovremenom reakcijom zaposlenih i grčke policije, lice je posle višesatnih pregovora izvedeno iz prostorija Ambasade Srbije".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.