Bihać: Dječak iz Avganistana otpjevao pjesmu
Foto:Screenshot

Bihać: Dječak iz Avganistana otpjevao pjesmu "Samo da rata ne bude" (VIDEO)

Povodom dana Državnosti BiH učenici Osnovne škole "Harmani 2" iz Bihaća organizovali su sinoć bogat kulturno-zabavni program, a kao poseban momenat večeri izdvaja se nastup dječaka iz Avganistana koji je otpjevao pjesmu "Samo da rata ne bude".

Poseban trenutak večeri priredio je dječak iz Avganistana Rašid Alimi koji je otpjevao pjesmu "Samo da rata ne bude". Njegov nastup pobudio je velike emocije u Kulturnom centru i dočekan je velikim aplauzom.

Učenici i zaposleni Osnovne škole "Harmani 2" koji tradicionalnu organizuju priredbu su ove godine došli na ideju da uključe i djecu iz prihvatnog centra u Sedri.

"Tako je jedna grupa djece recitovala pjesmicu s našim učenicima, dok je na kraju priredbe dječak iz Avganistana, koji je sam izrazio tu želju, otpjevao pjesmu Đorđa Balaševića 'Samo da rata ne bude', nakon čega je uslijedio veliki aplauz, a emocije u dvorani su bile na vrhuncu", rekao je direktor škole Amir Fajić za Klix.ba. 

Poslušajte dječaka koji je zbog rata napustio svoju zemlju kako kroz pjesmu izražava svoju najveću želju "Da rata ne bude"

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.