Haradinaj: Građani Kosova da čuvaju mir, takse dok se ostvare ciljevi zbog kojih su uvedene
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Građani Kosova da čuvaju mir, takse dok se ostvare ciljevi zbog kojih su uvedene

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je na sastanku s ambasadorima petorke i šeficom kancelarije EU na Kosovu rekao da odluka Vlade o uvođenju taksi na robu iz Srbije i BiH ostaje na snazi do ostvarivanja ciljeva zbog kojih je donijeta.

Vlada Kosova saopštila je da je Haradinaj upoznao ambasadore SAD, Velike Britanija, Francuske, Njemačke, Italije i EU o odluci o taksi od 100 odsto za proizvode iz Srbije i BiH i rekao da je njegova Vlada bila prinuđena da preduzme tu mjeru zbog neprestanih prepreka koje Srbija postavlja Kosovu.

Haradinaj je dao garancije ambasadorima da je situacija na Kosovu mirna i da je Vlada opredijeljena da zaštiti red i mir za sve građane Kosova, negirajući navode o humanitarnoj krizi na sjeveru Kosova.

Kosovski premijer je rekao da građanima Kosova bez obzira gdje žive i etničke pripadnosti neće nedostajati nijedan osnovi prehrambeni ili farmaceutski proizvod i ocijenio da su "izjave srpskih političara samo neistinito i neprihvatljivo propagandno djelovanje o realnosti u zemlji".

On je rekao da je Vlada opredijeljena da obezbijedi mir i stabilnost i pozvao sve građane, posebno na sjeveru Kosova, da doprinose očuvanju i unapređenju javnog mira.

Haradinaj je zahvalio ambasadorima petorke na "stalnoj i svestranoj podršci" Kosovu i pozvao ih je da budu objektivni što se tiče procjene situacije na Kosovu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.