Darmanović otvorio Crnogorsku sobu u Vevčanima
ilustracija

Crnogorski šef diplomatije u posjeti Makedoniji

Darmanović otvorio Crnogorsku sobu u Vevčanima

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović razgovarao je danas, u okviru radne posjete Republici Makedoniji, sa predsjednikom Parlamenta Talatom Džaferijem.Zajednički je izraženo zadovoljstvo sadržajnim odnosima dvije prijateljske zemlje, te iskazana spremnost za dalje produbljivanje saradnje.

Darmanović je izrazio uvjerenje da će, u što skorijem periodu, biti stvoreni neophodni uslovi za implementaciju ustavnih izmjena definisanih Prespanskim sporazumom, a time i pristupanje Makedonije NATO-u, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Predsjednik Parlamenta Džaferi je ukazao na značaj ustavnih izmjena u makedonskom Sobranju, jer se na taj način obezbjeđuju uslovi za ulazak Makedonije u NATO i otvaranje pristupnih pregovora sa Evropskom unijom. 

Tokom posjete Makedoniji, Darmanović je otvorio i Crnogorsku sobu u Vevčanima.

GetImage
Šef diplomatije je tom prilikom kazao da Crnogorska soba predstavlja važno mjesto ne samo za okupljanje članova crnogorske zajednice, već i za jačanje ekonomskih, naučnih i kulturnih veza dvije države.

„Uvjeren sam da će Crnogorska soba doprinijeti i jačanju veza između Crne Gore i Republike Makedonije, čiji odnosi počivaju na temeljima otvorenosti i povjerenja, a koje uvijek traže nove mehanizme za dalje unaprjeđenje“, rekao je ministar.

Ambasador Crne Gore u Republici Makedoniji Predrag Mitrović naglasio je da ovaj prostor ima važnu ulogu u povezivanju crnogorske zajednice sa matičnom državom, te da predstavlja značajan potencijal za privlačenje turista.

Otvaranju Crnogorske sobe prisustvovali su direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, počasni konzuli Crne Gore u Makedoniji Milorad Andrijašević i Branko Azeski kao i brojni predstavnici crnogorske zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.