Vučić: Akcija ROSU najsnažniji pokušaj ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu
Aleksandar Vučić

Nema razloga za povjerenje u misiju KFOR-a

Vučić: Akcija ROSU najsnažniji pokušaj ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je akcija specijalne jedinice kosovske policije ROSU do sada najsnažniji pokušaj ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i da više nema razloga za povjerenje u misiju KFOR-a.

Vučić je to ocijenio na sastanku sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, kome je prisustvovala i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, navedeno je u saopštenju iz Predsjedništva Srbije.

Predsjednik Srbije je kazao i da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali da nema više razloga da ima povjerenja u misiju KFOR-a, odnosno NATO-a na Kosovu, jer se pokazalo da je izmišljotina sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU. 

Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije, i da vjeruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umjeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i prijetnjom konfrontacijama.

Vučić i Brnabić su zahvalili Čepurinu što Rusija razumije šta se tačno dešava na Kosovu i koliko su ugroženi mir i stabilnost u cijelom regionu.

U Predsjedništvu Srbije, Vučić je imao sastanak i sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom, a jutros je održan i sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo pri Vladi Srbije, vojske, policije i bezbjednosnih službi. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.