Kaluđerović: Osuđujemo ponašanje Božovića na svečanoj sjednici SO Budva
Ivica Kaluđerović

Nije ustao tokom intoniranja himne

Kaluđerović: Osuđujemo ponašanje Božovića na svečanoj sjednici SO Budva

Zamjenik predsjednika Crnogorske, Ivica Kaluđerović osudio je danas čin Mila Božovića, menadžera Opštine Budva, koji na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom dana oslobođenja Budve, nije ustao tokom intoniranja crnogorske himne.

“Slučaj gospodina Božovića najbolje opravdava incijativu za izmjenu Zakona o državnim simbolima. Tom zakonodavnom inicijativom predlaže se uvođenje novčanih kazni za osobe koje ne pokažu poštovanje državnim simbolima, pa i onda kada ne ustanu tokom zvaničnog intoniranja himne Crne Gore”, kazao je Kaluđerović.

Kaluđerović je dodao da Crnogorska smatra da one pojedince koji su javni funkcioneri u opštinama ili u državnim institucijama treba dodatno kazniti u slučaju njihovog nepoštovanja državnih simbola i to oduzimanjem punog iznosa njihove plate na toj poziciji.

Kaluđerović je dodao i to da bi Božović trebalo da se ugleda na svog partijskog kolegu i predsjednika SO Budva Đorđa Vujovića.

“Gospodin Vujović koji je predsjednik SO Budva, funkcioner Demokratskog fronta i dugogodišnji predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Budvi je, kako i priliči građaninu Crne Gore i opštinskom funkcioneru, nastupio dostojanstveno i na istoj toj svečanoj sjednici pozdravio i crnogorsku zastavu i crnogorski grb i crnogorsku himnu”, zaključio je Kaluđerović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.