Ubistvo Kalezića naručeno i plaćeno u Beogradu?
Sa mjesta ubistva, foto:Standard

Naručile osobe koje su bliske škaljarskom klanu?

Ubistvo Kalezića naručeno i plaćeno u Beogradu?

Ubistvo Veselina Kalezića (47) iz Podgorice naručile su osobe koje su bliske škaljarskom klanu, saznaje Pobjeda.

Likvidacija je naručena i plaćena u Beogradu, piše taj list, prema čijim saznanjima su egzekuciju Kalezića dogovorile osobe iz Podgorice, Kotora i Beograda, koje su povezane sa škaljarcima.

Vozilo koje su koristile ubice, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, ukradeno je u Srbiji početkom godine.

Na vozilu su bile podgoričke tablice ukradene u Sutomoru prošle godine.

Istražitelji prikupljaju saznanja o ubistvu Kalezića, kojeg su prema sumnjama istražitelja dvije osobe pratile i pucale na njega kada se parkirao ispred lokala "Level", gdje je često išao.

Nezvanično, pronađeni su određeni tragovi koji su poslati na vještačenje, a za koje inspektori vjeruju da bi mogli pomoći u rasvjetljavanju zločina.

Privedeno je više osoba za koje se sumnja da bi mogli imati saznanja o likvidaciji Kalezića i u toku je provjera njihovih alibija. Na razgovor su pozvani članovi škaljarskog i zagoričkog klana iz više crnogorskih gradova.

Kalezić je ubijen u ponedjeljak nešto poslije 17 sati.

Ubice su sačekale da parkira automobil i najvjerovatnije sa veće razdaljine pucale u njega čim je zakoračio na trotoar. Ubrzo nakon toga odvezle su se u Botun i zapalile vozilo koje su koristile u zločinu.

Prema podacima iz bezbjednosnih službi, Kalezić je bio u sukobu sa osobama iz Podgorice koje su bliske sa škaljarskim klanom.

Kalezić je osuđivan zbog ubistva u centru Podgorice sredinom devedesetih. Tada je ubio Podgoričanina Predraga Vuksanovića, studenta Pravnog fakulteta koji nije bio čak ni učesnik prepirke.

Zbog brutalnog ubistva Vuksanovića, Kalezić je osuđen na smrtnu kaznu, pa na doživotnu robiju, ali je pomilovan, a njegova kazna je znatno umanjena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.