ROSU zauzeo Sjevernu Mitrovicu, četvorica Srba uhapšena, rafali i sirena probudili građane
Foto: Novosti

Okupljaju se na ulicama

ROSU zauzeo Sjevernu Mitrovicu, četvorica Srba uhapšena, rafali i sirena probudili građane

Pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije Rosu upali su rano jutros u Kosovsku Mitrovicu, sa više od deset policijskih vozila, i zauzele vitalne tačke u gradu.

 Portparol kosovske policije Daut Hodžaj izjavio da su jedinice kosovske policije uhapsile u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici četiri osobe za ubistvo Olivera Ivanovića. Oni su priveli policajca Kosovske policije Dragišu Markovića, koji je već bio hapšen u okviru istrage o mučkom napadu na lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda, pišu Novosti.

Uhapšeni su i Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Saša Ćurić.Pokušano je hapšenje više osoba srpske nacionalnosti uz izgovor da su osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića.

Prilikom hapšenja čuli su se rafali iz automatskog oružja kao i šok bombe.

Kako saznaju Novosti, pripadnici Kosovske policije su pokušali da uhapse Milana Radojčića, potpredsjednika Srpske liste.

Tokom sramnog desnta kojim su prekršeni svi važeći sporazumi u gradu su se oglasile sirene za uzbunu, a građani Kosovske Mitrovice se okupljaju na ulicama.

Atmosfera je naelektrisana i postoji bojazan od eskalacije sukoba.

U toku je vanredna sjednica Vlade Srbije zbog situacije na Kosmetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.