Sjutra u podne mirni protesti u srpskim sredinama KiM
Goran Rakić, foto: AA

Zbog uvođenja carina

Sjutra u podne mirni protesti u srpskim sredinama KiM

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić najavio je večeras da će u petak, 23. novembra u srpskim sredinama na KiM, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu u podne biti održani mirni protesti na kojima će zatražiti ukidanje odluke Vlade Kosova o uvođenju stopostotne carine na proizvode iz Srbije.

Protesti će početi u 12 časova, trajaće sat vremena, a Rakić je novinarima rekao da vjeruje da će se protestima pridružiti i opštine s većinskim srpskim stanovništvom južno od Ibra.

"Tražićemo da se ukine ova katastrofalna odluka", kazao je on, dodavši da će zbog protesta možda biti zatvoreni neki putevi.

2018112223355963239248664Web

Nakon sastanka s predstavnicima Srba sa Kosova, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da će država postupati odgovorno, mirno i ozbiljno, da će se boriti u svijetu da objašnjava šta je to što se zbiva i da će pomagati svom narodu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju pri Vladi Srbije Marko Đurić ocijenio je da "Priština sprovodi ekonomski pogrom sa ciljem protjerivanja Srba sa Kosova", istakavši da su Srbi na Kosovu riješeni da se na "gandijevski način bore za svoj život i opstanak".

Vlada Kosova donijela je juče odluku o uvođenju stopostotne carine na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.