Masaža stopala, lijek za bolna ramena
Foto: Ilustracija

Na stopalima više od 70.000 nervnih završetaka

Masaža stopala, lijek za bolna ramena

Kada nas zaboli kičma, obično spas tražimo u masaži leđa, ali stručnjaci podsjećaju da se na stopalima nalazi više od 70.000 nervnih završetaka.

A, pritiskom na tačno određene tačke možemo da ublažimo bol na drugim mjestima.

Tako je za probleme sa donjim dijelom leđa potrebno da nekoliko minuta masiramo oba stopala, tako što ćemo ih lagano trljati ivicom šake.

Neophodno je da idemo spoljnim dijelom od sredine ka vrhu palca.

Za napetost u ramenima, važno je da masiramo palčeve tako što ćemo rukom prelaziti od palca do kraja mekanog gornjeg dijela stopala i nazad.

Potrebno je da postupak ponavljamo onoliko puta koliko nam to prija, uz obavezno pravilno disanje.

Nezavisne Novine

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.