Portparol KFOR-a: Ništa se ne događa

Portparol KFOR-a: Ništa se ne događa

Portparol KFOR-a Vinćenco Graso rekao je za portal KoSSev da je "situacija na KiM pod kontrolom i da nije bilo nikakvog pokretanja trupa KBS prema Sjeveru".

"Situacija je pod kontrolom. Ništa se ne događa. Nije bilo nikakvog pokretanja trupa KBS prema Sjeveru, Bilo je nekih policijskih trupa na jugu Mitrovice, ali kao što sam rekao, u kontaktu smo sa policijom i nije bilo razloga za zabrinutost", rekao je za KoSSev portparol KFOR-a Vinćenco Graso. 

Na pitanje portala Kossev da potvrdi navode predsjednika Vučića da je KFOR danas zaustavio i spriječio kretanje specijalnih trupa ka Sjeveru, Graso je odgovorio: 

"Nije imalo ničeg da spriječimo.“ 

Graso je naglasio da KFOR aktivno prati razvoj situacije na terenu. 

Predsjednik Aleksanda Vučić naveo je ranije da je dobio informacije da je misija Kfora spremna da zaustavi albanske trupe koje su krenule iz dvije baze ka sjeveru Kosova. 

"Dobili smo informacije da je Kfor bio spreman da zaustavi nečije ludilo, hvala im na tome, ako je to istina", kazao je Vučić tokom sastanak s predstavnicima Srba sa Kosova u Beogradu. 

On je ranije naveo da ima informacije o pokretu "albanskih trupa" iz dvije baze ka sjeveru Kosova. 

"Dvije su opcije moguće... Uzeli su gliser na Gazivodama kojim se Tači vozio, pa je moguće da kreću u kontrolu jezera i da tako pokazuju mišiće ili da kontrolišu 'zeleni prelaz' na sjeveru, kako bi spriječili protok robe ka srpskim sredinama na Kosovu", rekao je Vučić na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova. 

Vučić je rekao da je obaviješten o pokretu pripadnika Rosu. 

"Idu ka južnom dijelu Mitrovice. Dolaze pripadnici Rosu i KBS, idu velikim kamionima punim ljudi, ka južnoj Mitrovici, verovatno ka Bairu", rekao je Vučić i dodao da nijedan pripadnik KBS srpske nacionalnosti nije pozvan na posao.

"Mi nismo premeštali vojne i policijske snage. Za šta se pripremaju, ne znam...", naveo je Vučić. 

On je rekao da će nastaviti da prati situaciju i da Srbi treba da znaju da neće biti ostavljeni na milost i nemilost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.