Na protestima u Tirani povrijeđeno 12 policajaca i nekoliko demonstranata
Foto: AA

Građani protiv projekta izgradnje puta u tom gradu

Na protestima u Tirani povrijeđeno 12 policajaca i nekoliko demonstranata

Najmanje 12 policajaca i nekoliko demonstranata povrijeđeno je u glavnom gradu Albanije Tirani, tokom protesta građana protiv projekta izgradnje puta u tom gradu.

Ispred zgrade parlamenta Albanije u Tirani danas su se okupile stotine građana, čije kuće su predviđene za rušenje zbog izgradnje autoputa. Protest je održan dok je trajala sjednica parlamenta, a prilikom pokušaja demonstranata da uđu u zgradu parlamenta došlo je do sukoba s policijom, javlja Anadolija.

2018112223355746039246085Web

Foto:AA

Demonstranti su na policiju bacali dimne bombe i različite tvrde predmete, zbog čega je povrijeđeno najmanje 12 pripadnika snaga bezbjednosti. Povrijeđeno je i nekoliko demonstranata.

Albanska policija potvrdila je da su povrijeđeni policajci prebačeni u bolnicu.

Protest je podržala i opoziciona albanska Demokratska partija, a ogranizatori poručuju da će okupljanja građana biti nastavljena i narednih dana.

Albanski premijer Edi Rama je u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama poručio kako nasilje nad policijom neće biti tolerisano.

Demonstranti u Tirani traže da im se garantuje naknada za stambene objekte koji će biti porušeni u okviru gradnje autoputa. Prema projektu, biće porušene na stotine zgrada, uključujući i one bespravno napravljene.

Uprava grada Tirane obećala je da će vlasnicima bespravno napravljenih objekata plaćati troškove stanarine u trajanju od tri godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.