Prva poruka nove ambasadorke SAD: Jedva čekam da dođem u CG, posebno jer je lider u regionu
Džudi Rajzing Rajnke

Koja bi mjesta trebalo da posjeti i šta bi trebalo da radi u Crnoj Gori?

Prva poruka nove ambasadorke SAD: Jedva čekam da dođem u CG, posebno jer je lider u regionu

Nova ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke nedavno je položila zakletvu u Stejt dipartmentu. Nakon toga poručila je u video poruci da jedva čeka da dođe u Crnu Goru i počne da radi.

Ona je na crnogorskom u poruci poručila da joj je čast da bude nova američka ambasadorka u Crnoj Gori.

"Rad u javnoj službi je tradicija u mojoj porodici. Moja majka je bila medicinska sestra, a moj djed, otac, stričevi i brat su svi služili u Vojsci SAD. Svoj put ka javnoj službi pronašla sam kao karijerni diplomata", navela je Džudi Rajzing Rajnke i istakla da je ponosna sam što je prva žena iz Ministarstva za trgovinu koja je nominova za ambasadorku.

"Prve misije u inostranstvu u kojima sam radila bile su u Evropi i posebno sam inspirisana što se Crna Gora pojavljuje kao regionalni lider mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Vaše istorijsko pristupanje NATO-u učvrstilo je naše prijateljstvo kao saveznika i obećavam da ću predvoditi svoj tim u Američkoj Ambasadi u Podgorici da nastavimo da podržavamo Crnu Goru u njenom nastojanju da se pridruži Evropskoj uniji", poručila je ambasadorka,

Vjeruje da je Crna Gora puna potencijala.

"Dok vaša zemlja radi na jačanju vladavine prava, znam da će Crna Gora rasti i napredovati, a to je sigurno korisno za obje naše zemlje", istakal je Rajzing Rajnke.

Ona se raduje što će naučiti više o crnogorskoj kulturi, istoriji i tradiciji, i što će vidjeli prirodne ljepote naše zemlje.

U Crnu Goru će sa njom doći i kako kaže dvije najvažnije osobe u njenom životu, suprug Edvin i kćerka Ketrin.

"Jedva čekam da stignem i počnem da radim, vidimo se uskoro", poručila je Rajzing Rajnke.

Koja bi mjesta trebalo da posjeti i šta bi trebalo da radi u Crnoj Gori?

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.