Bošković: Aerodrom na Kapinom Polju može biti vojni
Foto:Onogost.me

Potrebna značajna ulaganja

Bošković: Aerodrom na Kapinom Polju može biti vojni

Ministar odbrane, Predrag Bošković, boravio je danas u posjeti Nikšiću i tom prilikom sa predsjednikom opštine, Veselinom Grbovićem, obišao aerodrom na Kapinom Polju.

Kako je nakon obilaska Bošković kazao medijima, zbog uvećanja obima aviosaobraćaja, njegov resor je u fazi sagledavanja da vojni aerodrom "Knjaz Danilo" izmjesti iz Podgorice.

„S obzirom na potencijale grada Nikšića i aerodroma ovdje u Nikšiću, daje nam se mogućnost da razmišljamo o ovoj destinaciji kao budućoj destinaciji za vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore. Ono što je činjenica jeste da prostorni kapaciteti postoje. Pista koja je sanirana i urađena prije nekoliko godina, zajedno sa ovim kontrolnim tornjem, daju dobru polazim osnovu, ali naravno sve će to u slučaju da se odlučimo na ovu inicijativu iziskivati značajna ulaganja“, istakao je Bošković dodajući da će i ovaj aerodrom, kao i bilo koji u Crnoj Gori, biti stavljen na raspolaganje partnerima iz NATO-a, kada za to bude bilo potrebe, prenosi portal Onogošt.

Grbović je istakao da je opština svakako veoma zainteresovana da Vojska izgradi svoje kapacitete na ovom aerodromu.

„U proteklom periodu, pored ostalih stvari koje smo radili oko ovog aerodroma, radi se jedna studija opravdanosti koja bi trebalo da pokaže prve rezultate koji su izgleda izuzetno optimistični, prije svega za komercijalno korišćenje aerodroma, za generalnu avijaciju, biznis avione i tome slično“, kazao je Grbović.

Ipak, kako je dodao, ukoliko Vojska Crne Gore odluči da koristi ovaj aerodrom, moraće doći do njegovog proširenja i izgradnje novih kapaciteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.