Darmanović: Priznali smo Kosovo i već jednom glasali za prijem, čemu drama?

"Svi smo znali kako će ko da glasa"

Darmanović: Priznali smo Kosovo i već jednom glasali za prijem, čemu drama?

Crna Gora je glasala kao naši saveznici iz NATO-a i EU kazao je u Skoplju crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović navodeći da ne zna zašto se u Srbiji "pravi drama" oko crnogorske podrške članstvu Kosova u Interpolu

“Ne znam zašto se u Srbiji pravi tolika drama oko toga. Mi smo već jednom glasali za prijem Kosova, samo smo taj glas ponovili i ovoga puta. Mi spadamo u 100 i nešto zemalja koje su priznale Kosovo. U kosovsko-srpskom dijalogu veoma smo konstruktivan partner i ohrabrujemo ih na rješenje. Iz našeg regiona za prijem Kosova u Interpol su glasali Albanija, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija. Samo je BiH bila protiv. Je li to neka drama koja nije bila poznata, svi smo znali kako će ko da glasa. Mi smo glasali ubjedljivom većinom, kao naši saveznici NATO i partneri EU. I to je uvjek tako. Ne vidim šta je tu problem. Ne vidim zašto postoje neka iznenađenja, osim ako to nije za neke unutrašnje potrebe, u to se ne miješamo. Ovo je nešto što je potpuno logično”, rekao je Darmanović odgovarajući na pitanja novinara, prenose mediji.

Nismo imali pravni osnov da zadržimo Gruevskog

U slučaju bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, koji je nedavno prešao crnogorku teritoriju, nije bilo nikakvih igara,rekao je Darmanović ističući da je sve bilo po zakonu.

"Mi nijesmo imali nikakav pravni osnov da zadržimo bivšeg premijera u autu sa diplomatskim tablicama jedne strane zemlje. Onog trenutka kad je on prelazio granicu, na našim graničnim prelazima nije bilo nikakvog signala da se radi o licu van zakona. O svemu smo informisali službe bezbjednosti Makedonije. Tako da sa strane Crne Gore nije bilo nikakvih igara, niti skrivenih radnji", rekao je ministar vanskih poslova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.