Sudovi kršili zakon u korist Luke Bojovića,  ispitaće odgovornost sudija?
Luka Bojović

Sudovi kršili zakon u korist Luke Bojovića, ispitaće odgovornost sudija?

Vrhovni kasacioni sud utvrdio je da su Specijalni sud i Apelacioni sud kršili zakon u korist Luke Bojovića kada su ga oslobodili po optužnici za tri ubistva iz 2004. godine, saznaje N1 Beograd.

Vrhovni kasacioni sud je presudom uvrdio da je povrijeđen zakon u korist Luke Bojovića po zahtjevu za zaštitu zakonitosti koji je podnio zamenik Republickog javnog tužioca Goran Ilić. S obzirom na to da se radi o povredi zakona u korist okrivljenog, odlukom Vrhovnog kasacionog suda se ne mogu izmijeniti presude kojima je pivređen zakon, vec je Vrhovni kasacioni sud samo utvrdio povrede.

Bojović je 2015. oslobođen optužbi za ubistvo da je kao vođa zemunskog klana 2004. godine organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok, kada su ubijeni njihovi tjelohranitelji, podsjeća N1.

Godinu dana kasnije, oslobađajuću presudu Specijalnog suda potvrdio je i Apelacioni sud.

Kako N1, ovo je konstatacija Vrhovnog kasacionog suda, ali ona ne znači da će se Luki Bojoviću ponovo suditi zbog ovih ubistava.

Međutim, postoji mogućnost da će se ispitivati odgovornost sudija Specijalnog i Apelacionog suda za koje je utvrđeno da su kršili zakon u korist Bojovića. Bojović se nalazi u Španiji na izdržavanju kazne zatvora u trajanju od 18 godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.