Pažin: Podrška Crnoj Gori, podrška konkurentnoj Evropi
Foto: Vlada Crne Gore

Pažin: Podrška Crnoj Gori, podrška konkurentnoj Evropi

Podrška Crnoj Gori da brže napreduje u procesu pristupanja EU ulaganje je u bezbjedniji i prosperitetniji region Zapadnog Balkana i konkurentniju Evropu, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin tokom susreta sa evropskim komesarima za proširenje i pravdu Johanesom Hanom i Verom Jurovom, uoči Konferencije o položaju jevreja u Evropi, čiji je domaćin federalni kancelar Republike Austrije Sebastijan Kurc.

Pažin je naglasio da ostvareni rezultati u oblasti vladavine prava i reforme u brojnim sektorskim politikama ukazuju na internu spremnost Crne Gore da brže napreduje u pregovaračkom procesu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Napredak Crne Gore ka članstvu u EU ugrađuje u crnogorski pravni sistem čvršće garancije jednakih prava i mogućnosti za naše građane, šaljući jasnu poruku i drugima u regionu da su evropske integracije put bezbjednosti i prospertita", kazao je Pažin.

Kako su saopštili iz kabineta potpredsketnika Vlade,tokom Konferencije austrijski kancelar Kurc predstavio je predlog Deklaracije o principima koji će Austrija predložiti Evropskom savjetu, na sjednici 6. decembra, sa ciljem unaprjedjenja EU politike prema položaju jevrejske zajednice na nivou Evropske unije.

Na marginama konferencije, Kurc, tokom susreta s potpredsjednikom Pažinom pohvalio je napredak Crne Gore na putu članstva u EU i posebno naglasio konstruktivnu ulogu koju Crna Gora ima u očuvanju i promociji regiona Zapadnog balkana. 

Tokom Konferencije, potpredsjednik Pažin je razgovorao sa predstavnicima krovnih evropskih udruženja Jevreja iskoristio da podsjeti na principe multikulturalizma, multietničnosti i multikonfesionalnosti koji su u samim temeljima crnogorskog društva i koji ujedno predstavljaju zalog za prosperitetnu budućnost Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.