Opštinske službe zaštite i spašavanja dobro odreagovale,situacija stabilna i pod kontrolom
Foto: Radio Jadran

Direktorat za vanredne situacije MUP-a saopštio

Opštinske službe zaštite i spašavanja dobro odreagovale,situacija stabilna i pod kontrolom

Nakon jučerašnjih obilnih padavina praćenih vjetrom, koje su izazvale poteškoće u južnom regionu, a naročito u predjelu Bokokotorskog zaliva, Direktorat za vanredne situacije MUP-a saopštio je da je situacija danas u svim djelovima zemlje stabilna i pod kontrolom.

"Opštinske službe zaštite i spašavanja dobro su odgovorile na izazov, a tokom jučerašnjeg dana Direktorat za vanredne situacije kooridinirao je aktivnosti na upućivanju ispomoći, te su se u cilju što efikasnijeg odgovora i saniranja posljedica nevremena, akciji u Herceg Novom pridružili pripadnici službi zaštite i spašavanja iz Nikšića i sa Cetinja", saopšteno je.

Direkorat za vanredne situacije stavio je i na raspolaganje pumpe visokog kapaciteta, koje mogu ispumpavati i do 5000 litara vode u minuti. 

"Iako se voda povlači i stanje stabilizuje, Direktorat i nadležne službe nastavljaju da prate situaciju na terenu. U narednom periodu opštinske komisije procjenjivaće materijalnu štetu nastalu na objektima i u skladu sa tim dodijeliti pomoć ugroženima", navode iz Direktorata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.