Struja neće biti jeftinija naredne godine

Pad cijene rizik za poslovanje preduzeća

Struja neće biti jeftinija naredne godine

Cijena električne energije u Crnoj Gori naredne godine neće biti niža, navodi se u izvještaju o poslovanju Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

U državnoj energetskoj kompaniji su objasnili da bi eventualni pad cijene predstavljao rizik za poslovanje preduzeća.

“Uzimajući u obzir trenutnu cijenu električne energije na referentnoj berzi, koja je veća u odnosu na propisanu za ovu godinu, trenutno ne postoji rizik od umanjenja cijene za distributivne potrošače u narednoj godini”, kazali su u EPCG, pišu Dnevne novine.

U njihovom izvještaju se pojašnjava da nova zakonska regulativa podrazumijeva da se od početka januara 2017. godine cijena za distributivne potrošače formira na osnovu tržišne cijene sa referentne mađarske berze struje HUPX.

Kada je riječ o poslovnom rezultatu, EPCG je treći kvartal završila sa neto dobitkom od 43,06 miliona eura. Poslovni prihodi kompanije iznosili su 225 miliona, što je rast od 22,2 odsto, dok su poslovni rashodi pali 10,4 odsto na 186,19 miliona eura. EPCG je u istom periodu prošle godine bila u gubitku 15,62 miliona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.