Crna Gora poražena od Rumunije u Podgorici
Foto: AA

Liga nacija

Crna Gora poražena od Rumunije u Podgorici

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Podgorici od Rumunije 1:0, u utakmici posljednjeg, šestog kola Lige nacija.

Crnogorski fudbaleri upisali su treći poraz i takmičenje u četvrtoj grupi Lige "C" završili kao trećeplasirani. Zahvaljujući jučerašnjem porazu Kipra od Norveške izabranici selektora Ljubiše Tumbakovića izborili su opstanak u Ligi "C". 

Rumunija je do pobjede u Podgorici došla golom Georgija Cukudeanua u 44. minutu, nakon greške crnogorskog golmana Danijela Petkovića. Cukudeanu je šutirao sa više od 25 metara, lopta je nezgodno odskočila i prevarila Petkovića. 

Rumunija je u većem dijelu meča bila bolji rival, diktirala tempo i stvarala šanse, ali ih nije realizovala. 

Najbolju priliku za crnogorsku selekciju imao je Marko Janković, koji u 73. minutu nije realizovao jedanaesterac, odnosno njegov udarac odbranio je golman Čiprian Tatarušanu. 

U samom finišu meča, zbog ofsajda, poništen je gol Nebojše Kosovića. 

U drugom meču iste grupe Srbija je u Beogradu pobijedila Litvaniju 4:1 i kao prvoplsirana izborila plasman u viši rang, Ligu "B".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.