Medojević: Njemačka da pomogne da se zaustavi progon lidera DFa
Medojević

Medojević: Njemačka da pomogne da se zaustavi progon lidera DFa

Drugog dana radne pasjete Njemačkoj, Predsjednik PzP i funkcioner DFa Nebojša Medojević sastao se sa Sabinom Stohr, šefom odjela 2B za Zapadni Balkana u Ministarstvu spoljnih poslova Njemačke.

Tom prilikom, lider PZPa je govorio o političkim razlozima koji su uticali na odluku DF da se vrati u Parlament i prihvati inicijativu Komesara EK Johanesa Hana o pregovorima oko obezbjeđivanja uslova za održavanje prvih fer i poštenih izbora u Crnoj Gori.

“Nama je u DF drago da je EK konačno prepoznala probleme o kojima mi pričamo godinama i zbog kojih smo i organizovali velike građanske proteste tokom 2015 godine. Aktuelni režim ima razvijen sistem zloupotreba, pritisaka, ucjena i političke korupcije pomoću kojih obezbjedjuje tzv pobjede na izborima. DF je svojom sjajnom kampanjom 2016 godine uspio da motiviše apstinente i sva istraživanja su pokazivala da će opozicija predvođena DF sigurno pobjediti na izborima. Tada se režim uspaničio i odlučio na očajnički potez i uz pomoć nekoliko saradnika srbijanskih bezbjednosnih službi montirao lažni državni udar na sami dan izbora 16.10.2016. Od tada traje sistemski, politički, tužilački, sudski, medijski progon DF. Ipak nakon dvije godine naše istrajne borbe, EU je uvidjela da razvoj političke situacije u Crnoj Gori ne doprinosi nastavku integracija i pokrenut je proces dijaloga u Parlamentu", kazao je Medoejvić.

Izrazio je očekivanje da Njemačka kao najsnažnija članica EU iskoristi svoj uticaj i pomogne u zaustavljanju progona lidera DF i tako omogući normalne političke uslove za nastavak dijaloga.


Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.