Skoplje domaćin 3. Ministarskog panela o ekološkom i klimatskom djelovanju na Zapadnom Balkanu

Skoplje domaćin 3. Ministarskog panela o ekološkom i klimatskom djelovanju na Zapadnom Balkanu

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) organizuje treći po redu ministarski panel o ekološkom i klimatskom djelovanju na Zapadnom Balkanu, koji se sjutra održava u Skoplju. Skup se organizuje u saradnji sa Ministarstvom za životnu sredinu i prostorno planiranje Makedonije, kao domaćinom.

Kako je najavljeno, na sastanku će se biti riječi o napretku u sprovođenju Bonske ministarske deklaracije, razmatraće se glavni regionalni iskoraci u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promjena, i razgovaraće se o potrebama za jačanjem buduće saradnje na Zapadnom Balkanu.

Očekuje se da će se prihvatiti ministarska deklaracija, kojom se potvrđuje opredijeljenost regiona da se sprovedu mjere koje se odnose na zaštitu životne sredine i klimatske promjene - saopšteno je iz RCCa.

Ministarski panel će otvoriti ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Makedonije Sadula Duraki, generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović i šef Odjeljenja za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Skoplju Nikola Bertolini, nakon čega slijedi uvodno izlaganje direktora Sekretarijata Energetske zajednice Janeza Kopača i zamjenice šefa misije i konzula u ambasadi Austrije u Skoplju Gabrijele Janezik.    

Nakon svečanog otvaranja, generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović vodiće ministarski panel na kome će se govoriti o regionalnim ekološkim i klimatskim izazovima i budućoj koordinaciji regionalnih aktivnosti na Zapadnom Balkanu, u svijetlu energetskih i klimatskih ciljeva do 2030. godine. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.