Slikarka planirala ubistva više osoba,  nudila 45.000 eura
Arsenal oružja pronađen pretresom kuće Kisić-Petrović

Slikarka planirala ubistva više osoba, nudila 45.000 eura

Danijela Kisić-Petrović tereti se da je stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj da ubije više osoba, među kojima je jedna porodica i advokat. Za te likvidacije, prema sumnjama istražitelja, Kisić-Petrović je nudila 45.000 eura, što je potkrijepljeno dokazima, među kojima su i iskazi svjedoka.

Ona se tereti da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, podstrekavanje na teško ubistvo i sprječavanje dokazivanja podstrekavanjem. To se navodi u obrazloženju Apelacionog suda koji je odbio žalbu njenog advokata i produžio joj pritvor, piše Pobjeda.

U odluci suda navodi se da je te optužbe potvrdio svjedok F. R. pred tužilaštvom 2. marta, nakon pokretanja istrage protiv sina Kisić-Petrović, okrivljenog Kristofora Petrovića. Svjedok je ispričao da mu je D.I. saopštio da okrivljena traži nekog iz Bara da ga ubije i nudi 30.000 eura za to, te da ubije i jednu porodicu za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10.000 do 15.000 eura.

“D. I. mu je tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D. I, R. Z, Đ. E. i L. S, koje im je okrivljena pripremila za svjedočenje u predmetu pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 eura nakon takvog lažnog svjedočenja”, navodi se u rješenju Apelacionog suda. Dodaje se da su dokazi koje je D. I. predao svjedoku F. R. pronađeni i kod D. I. pretresom njegove kuće 23. januara.

Kako je ispričao svjedok, D. I. bio je prisutan nekoliko puta kada se Kisić-Petrović žalila na neke ljude da joj rade o glavi, da mora nešto da preduzme, da su joj advokat i porodica iz jednog grada (muž i žena čijih se imena ne sjeća) bili trn u oku, te da je planirala njihovu likvidaciju. Ispričao je da je, kada je ozbiljno shvatio da planira da likvidira te ljude, odnosno da plati novcem njihova ubistva, obavijestio advokata.

U odluci Apelacionog suda se navodi da je vještačenjima utvrđeno da se na većoj količini oružja koja je pronađena pretresom kuće Kisić-Petrović u Baru nalaze njeni biološki tragovi, tragovi njenog sina i najmanje dvije za sada neidentifikovane osobe.

Kisić-Petrović je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, jer je ona državljanka Srbije i Hrvatske, kao i zbog mogućeg uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

U obrazloženju suda se navodi da je Kisić-Petrović osuđena zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na kaznu zatvora u kućnim uslovima u trajanju od šest mjeseci, koju još nije izdržala i uplatu 50.000 eura u humanitarne svrhe.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.