Holandija se plasirala na završni turnir Lige nacija, Njemačka se seli u niži rang
Foto:Getty images

Holandija se plasirala na završni turnir Lige nacija, Njemačka se seli u niži rang

Fudbaleri Holandije plasirali su se na završni turnir Lige nacija, pošto su sinoć u poslednjem kolu Grupe jedan u Gelzenkirhenu igrali neriješeno 2:2 s Njemačkom.

"Lalama" je za plasman na završni turnir Lige nacija bilo potrebna pobjeda ili neriješen ishod, a do toga su i došli kada u 91. minutu kada je Virdžil van Dajk savladao Manuela Nojera.

Njemačka je prethodno vodila sa 2:0, golovima Tima Vernera u devetom i Liroja Sanea u 20. minutu.

"Lale" su tako sa sedam bodova i boljim međusobnim odnosom od Francuske izborile plasman na završni turnir Lige nacija, dok se Njemačka seli u niži rang, pošto ima dva boda.

U Grupi jedan Lige nacija "B", Češka je pobjedom od 1:0 protiv Slovačke izborila opstanak u istom rangu, pošto je sada druga sa šest bodova, tri više od svog sinošnjeg rivala. Ukrajina je još ranije sa devet bodova izborila plasman u viši rang.

Utakmica između Danske i Irske u Grupi četiri istog ranga takmičenja nije imala poseban značaj, s obzirom na to da su sve ekipe i prije ovog kola obezbijedile plasman u viši, odnosno niži rang.

Meč je završen neriješeno bez golova, pa je tako Danska prva sa osam bodova, dva više od Velsa, a šest od Irske.

U Grupi dva Lige nacija "C" Norveška je pobjedom od 2:0 protiv Kipra osigurala prvo mjesto sa 13 bodova, dva više od Bugarske koja je igrala neriješeno 1:1 sa Slovenijom.

U Ligi "D" Makedonija je sa 4:0 pobedila Gribraltar, dok su Lihtenštajn i Jermenija igrali neriješeno 1:1.

Finalni turnir igraće se u Portugalu od 5. do 9. juna 2019. godine.

Žrijeb polufinalnih parova biće obavljen 3. decembra u Dablinu, dan nakon što se odrede grupe u kvalifikacijama za EURO 2020.

Beta/Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.