Otac se posvađao sa osobljem zbog djeteta, KCCG: Nije bilo potrebe za dijagnostičko terapijskim postupkom (VIDEO)
Foto:Screenshot

Dva sata čekao ljekara

Otac se posvađao sa osobljem zbog djeteta, KCCG: Nije bilo potrebe za dijagnostičko terapijskim postupkom (VIDEO)

Iz Kliničkog centra Crne Gore oglasili su se povodom snimka žustre svađe između jednog muškarca, čije je dijete pacijent, i medicicnskog osoblja.

Revoltiran jer je ljekara čekao više od dva sata, verbalno se sukobio sa medicinskom sestrom. Govorio je i da će pozvati policiju a reagovalo je i obezbjeđenje bolnice.

“Sve što imate sa doktorom završite kada dođe. Garantujem životom da ćete biti manji od makovog zrna kada doktor dođe. Nećete ovako reagovati, nego ćete mu reći ‘hvala’ i ‘doviđenja’, a čekate ga više od dva sata”, kazala je medicinska sestra. 

Na društvenim mrežama gdje je i objavljen snimak uglavnom se osuđuje pristup osoblja uz komentar da je u pitanju nasilje nad pacijentima.

"Inicijalno se nije utvrdio prelom, već na kontrolnom pregledu i odmah je imobilisan”, saopšteno je iz Kliničkog centra, piše portal Analitika.

“Pacijent, zbog kojeg je juče u Urgentnom centru KCCG došlo do neprijatne situacije, zbog povrede lakta zadobijene prije više od mjesec, liječen je ambulantno u Urgentnom centru i ortopedskoj ambulanti na Poliklinici. Nije imalo indikacija za bolničkim liječenjem i operativnim tretmanom", saopšteno je iz Kliničkog centra.

Navodno, djetetu je nepravilno zarasla kost, što iz Kliničkog centra nisu željeli da komentarišu. Dodali su da je ovaj slučaj prikazan  i razmatran na ljekarskom kolegijumu, gdje je i preciziran dalji tok liječenja. 

“Trenutno je potrebno sprovesti fizikalnu terapiju, a nakon toga se očekuje dobar rezultat liječenja. Roditelj pacijenta je u četvrtak, primila i zaštitnica prava pacijenata i, u cilju razrešenja svih nedoumica, uputila ga da razgovara sa direktorom Klinike za ortopediju i traumatologiju, što je i učinio. Što se tiče konkretno jučerašnje situacije i insistiranja roditelja da se ponovo pregleda dijete, nije bilo potrebe za dijagnostičko terapijskim postupkom”, kazali su iz te zdravstvene ustanove, navodi Analitika.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.