Đukanović: Budućnost Evrope odgovornost svakog Evropljanina
Đukanović i Barlibajev

Predsjednik primio akreditivna pisma ambasadora

Đukanović: Budućnost Evrope odgovornost svakog Evropljanina

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Republike Albanije, Ridia Kurtezia, Kraljevine Belgije, Konrada Adama, Australije, Rute Stjuarte, Republike Kazahstan, Toležana Barlibajeva i Kraljevine Saudijske Arabije, Abdulmomena Muhamed Šarafa.

"Đukanović je po završetku ceremonije pojedinačno primio ambasadore, poželio im dobrodošlicu i uspješno obavljanje diplomatske misije, upoznajući ih sa aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori i osnovnim strateškim ciljevima. To su prije svega dinamičniji ekonomski i demokratski razvoj radi dostizanja evropskog kvaliteta života građana, i članstvo u EU", saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

2R6A9473

Đukanović i Kurtezi

Đukanović je izrazio zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom prijateljskih, dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Albanijom.

Važan pečat tim odnosima daje frekventan politički dijalog na najvišem nivou, ocijenio je Đukanović, što potvrđuje i  skora posjeta predsjednika Mete Crnoj Gori.

2R6A9576

Đukanović i Adam

Ocijenjeno je da je izuzetno dobra i razuđena saradnja dodatno osnažena zajedničkom sjednicom vlada Crne Gore i Albanije, i uspješnom saradnjom privrednih komora.

Kao prioritetne oblasti daljeg djelovanja prepoznate su ekonomija i unapređenje infrastrukture koja povezuje dvije zemlje u sva tri pravca; preko  Podgorice, Gusinja i Ulcinja.Ukazano je i na potrebu dalje valorizacije potencijala Skadarskog jezera i sliva rijeke Bojane, u skladu sa principima održivog razvoja.

Predsjednik Đukanović i ambasador Kurtezi ocijenili su da crnogorska i albanska manjina u dvijema državama predstavljaju važan most povezivanja naših zemalja i snaženje međusobne saradnje.

2R6A9798

Đukanović i Šaraf

Uz zahvalnost Albaniji za podršku prijemu u NATO, predsjednik Đukanović je ponovio apsolutnu spremnost Crne Gore da podrži Albaniju u ovoj fazi pripreme za članstvo u EU.

2R6A9628

Đukanović i Stjuart

"Crna Gora doživljava Kraljevinu Belgiju kao važnog partnera i podršku ostvarivanju evropskih aspiracija Crne Gore i regiona", poručio je Predsjednik u razgovoru sa ambasadorom Adamom.

Ocjenjujući da je proširenje Unije jedini recept za stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana, Đukanović je poručio da je budućnost Evrope odgovornost svakog Evropljanina, i da u tom cilju Crna Gora nastoji da bude dobar primjer i promoter evropskih vrijednosti u regionu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.