Mokra gora, ljepotica Balkana ujedinjuje region u razvoju turizma
Mokra gora

Mokra gora, ljepotica Balkana ujedinjuje region u razvoju turizma

Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) pokreće regionalni projekat “Planina Mokra gora - neotrkiveni biser na Via Dinarica stazi” koji će okupiti predstavnike opština, lokalnih turističkih organizacija, planinarskih i sportskih klubova, turističkih agencija i nevladinih organizacija iz opština koje dijele ovu planinu: Rožaje, Peć, Istok, Zubin Potok i Tutin kako bi se zajednički radilo na razvoju turizma i promociji planine Mokre gore kao jedinstvene turističke destinacije koja pruža atraktivne sadržaje za aktivni odmor.

Projekat će, kako su kazali iz InTERa trajati do kraja maja sledeće godine a finasira se nepovratnim sredstvima dodeljenim u okviru Projekta za razvoj i promociju turizma koji finansira Evropska unija a provodi Savet za regionalnu saradnju.

"U saradnji sa partnerima iz pomenutih opština, u okviru projekta InTER će raditi na uspostavljanju nove trase Via Dinarica planinarske staze od Prokletija i Hajle preko cijele Mokre gore do vrha Berim, njenog krajnjeg istočnog dijela.Pored toga, projektom će se podržati stvaranje i promocija turističkih proizvoda koji će predstavljati jedinstveno multikulturno iskustvo u prelijepom prirodnom ambijentu planine Mokra gora, koja je takođe poznata i pod nazivom “ljepotica Balkana”", naveli su u saopštenju.

RCCGrants0901118ARD42

Sa dodjele granta

Značajni dio projekta će se odnositi na uspostavljanju saradnje između lokalnih zajednica, što će, uvjereni su, doprinijeti sveukupnom privrednom razvoju i regionalnoj saradnji na ovom dijelu Balkana.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.