Mevludin Nuhodžić

Politika proaktivne policijske strategije ključna za poboljšanje povjerenja

"Zahvaljujući Nuhodžiću nasilje konačno prepoznato kao prioritet nacionalne bezbjednosti"

Savjet za građansku kontrolu rada policije pozdravio je i uputio podršku početku saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i nevladine organizacije (NVO) “Roditelji“, kako bi se zajednički dao doprinos rješavanju pitanja iz oblasti porodičnog i vršnjačkog nasilja.

Savjet je konstatovao da je zahvaljujući profesionalnom pristupu ministra unutrašnjih poslova, Mevludina Nuhodžića, problematika nasilja u cjelini, a naročito nasilja u porodici, konačno prepoznata ključnom za nacionalnu bezbjednost.

"Najnoviji potpisani memorandum ne samo što širi saradnju MUP sa civilnim društvom već i jača platformu za nacionalnu borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama i djecom a koju ministar Nuhodžić dosljedno i uspješno razvija", istakli su iz Savjeta.

Ocjenjuju da se uspostavljanjem saradnje sa NVO “Roditelji” potencira roditeljska uloga i odgovornost ali i otvorenost policije da zajednički rade na prevenciji nasilja u porodici i devijantnog i nasilničkog ponašanja kod mladih. 

"Savjet preporučuje da se pri realizaciji saradnje obrati pažnja i na određena istraživanja kako bi se pomoglo policijskoj praksi u pristupu i kontaktima sa mladima. Savjet ocjenjuje da je snažnije povezivanje policije sa roditeljskim strukturama dobar način ne samo da se unaprijedi primjena zakona i bezbjednost u cjelini već i da se Policija približi javnosti kojoj služi i koju štiti kao i da se smanje negativne percepcije mladih prema policiji. Savjet konstatuje da je politika proaktivne policijske strategije, koju zastupa ministar Nuhodžić,  ključna za poboljšanje povjerenja i odnosa policije i zajednice.", zaključuje se u saopštenju Savjeta za građansku kontrolu policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.