Velika nesreća tokom trke Formule 1: Bolid preletio ogradu, povrijeđeno 5 osoba (VIDEO)

Njemica slomila kičmu

Velika nesreća tokom trke Formule 1: Bolid preletio ogradu, povrijeđeno 5 osoba (VIDEO)

Trka Formule 1 koja je vožena za VN Makaoa prekinuta je zbog velike nesreće. Njemački vozač Sofija Florš(17) preletjela je zaštitnu ogradu i završila na štandu koji je namijenjen za fotoreportere.

Srećom niko nije nastradao, ali pored vozača Sofije Florš, povrijeđene su četiri osobe. Organizatori su saopštili da je vozač u svjesnom stanju i da je prebačena u bolnicu.

Do nesreće je došlo kada se Foršova sudarila sa drugim vozilom i tom prilikom izgubila kontrolu i završila u štandu za fotografe.

Gledaoci su ostali šokirani kada je vozilo doslovno poletjelo i zabilo se u konstrukciju koja je bila podignuta prije trke.

Incident se dogodio kada je Njemica pogrešno procijenila brzinu vozila ispred sebe, udarila je u njega, a nakon toga njeno vozilo se doslovno katapultiralo nekoliko metara u vazduhu i zabilo se u konstrukciju koja je bila postavljena pored staze.

"Bio je to strašan trenutak. Sofija je bila blizu Jehana i kada je on zakočio, nije imala vremena da reaguje", rekao je vozač Guan Ju Zou koji se nalazi odmah iza Sofije. 


Prema prvim informacijama, Sofija se trenutno nalazi u bolnici gdje se vrše dodatne pretrage. 

Prema prvim informacijama, ona je pri svijesti i pretrpjela je prelom kičme.

Navijače je obradovala i njena poruka na Twitteru u kojoj se zahvalila na podršci i potvrdila da se dobro osjeća nakon svega. Najavila je da će sjutra biti podrvgnuta operativnom zahvatu.

Prilikom izlijetanja bolida tima Van Amersfort povrijeđena je i vozačica tima TOMS Sho Tsuboi koja se našla u krivini.

Međunarodna automoto federacija (FIA) saopštila je da su povrijeđena i dvojica fotoreportera i jedan redar koji su bili pored staze.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.