Gusinje: Šehović položio kamen temeljac za sportsko igralište vrijedno 300.000eura
Polaganje kamena temeljca

"Država nikada nije ulagala ovoliko sredstva u obrazovanje"

Gusinje: Šehović položio kamen temeljac za sportsko igralište vrijedno 300.000eura

Ministar prosvjete Damir Šehović položio je danas kamen temeljac za izgradnju savremenog sportskog igrališta u dvorištu JU OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju, vrijednosti oko 300.000 eura.

Ovom prilikom ministar Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog ovog projekta koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka. Ukupna vrijednost investicije je oko 300 hiljada eura, a rok za završetak radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

“Ispunjen sam zadovoljstvom što će nakon okončanja danas započetih radova, učenici ove škole dobiti dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, napravljena po najsavremenijim standardima, sa montažnim tribinama na oba terena sa 400 sjedećih mjesta, mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za ovu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima.

Ako tome dodamo da je kapitalnim budžetom planirana izgradnja nove sportske sale u Gusinju, možemo s pravom da zaključimo da će realizacijom ova dva projekta školska sportska infrastruktura u ovoj opštini biti u potpunosti zaokružena”, rekao je Šehović.

465242509723110029783454974739015547748352n

On je naglasio da država nikada nije ulagala ovoliko sredstva u obrazovanje.

“Sa ponosom mogu da kažem da ova država nikad više novca nije ulagala u obrazovanje, o čemu najbolje svjedoči podatak da je ukupna vrijednost investicija u obrazovnu infrastrukturu koje su završene ove godine, ili je njihova realizacija u toku, na nivou od preko 30 miliona eura. Samo za obrazovnu infrastrukturu u Plavu i Gusinju je u prethodnih godinu i po dana izdvojeno oko milion eura, što nikada do sada nije bio slučaj. Ovo je još jedna konkretna potvrda pune posvećenosti ne samo Ministarstva prosvjete, nego Vlade Crne Gore u cjelini poboljšanju kvaliteta života, posebno u manje razvijenom sjevernom dijelu naše države, na čemu inače naročito insistira premijer Marković. Svjesni smo da razvijene Crne Gore nema bez ravnomjerno razvijene države, a nje ne može biti ako se ne investira u Sjever i na taj način stvara prostor za korišćenje brojnih potencijala kojima on obiluje”, istakao je ministar i najavio još veća ulaganja u obrazovanje.

“Pripremamo novi, još veći investicioni ciklus u obrazovanje od preko 40 miliona eura, o čemu ćemo vrlo brzo informisati javnost”.

464185249723117096449415546050827912740864n

Ministar je zahvalio Fondaciji Gusinje, njenom predsjedniku Brahu Radončiću, kao i  Refku Radončiću koji su prošle godine prilikom zajedničkog susreta u Njujorku inicirali ovaj projekat.

“Potpisan je Memorandum o saradnji kojim smo dogovorili da doprinos Fondacije bude 80 hiljada dolara, a da preostali dio investicije u iznosu od oko 230 hiljada eura finansira Ministarstvo prosvjete, i kao što vidite, tog dogovora se i držimo, radovi su krenuli, i na proljeće možemo očekivati njihov završetak”, objasnio je ministar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.