Atmosfera međusobnog nepovjerenja između DF-a i DPS-a

Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva počeo rad

Atmosfera međusobnog nepovjerenja između DF-a i DPS-a

Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva počeo je rad u krnjem sastavu i atmosferi međusobnog nepovjerenja između Demoktratskog fronta (DF) i Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je poslanik Fronta Predrag Bulatović.

On je, komentarišući što su u Odboru ostala upažnjena dva opoziciona mjesta, kazao da je DF u pregovorima vezano za sastav tog radnog tijela insistirao da se ne ostavlja mogućnost „prazne stolice“.

Kako je podsjetio Bulatović, predlog DF-a je i tada bio da prazna mjesta budu popunjena od opozicije, pri čemu su naveli da u tom trenutku nijesu zainteresovani za ta mjesta.

„To što imamo dvije prazne stolice dovodi u situaciju da Odbor započinje rad u krnjem sastavu. Jasno je ko ne želi da učestvuje u radu, a ko nije spreman i pravo je svakoga da takvu političku odluku donese“, rekao je Bulatović agenciji MINA, javlja RTCG.

Promjena odluke Demokrata o neučestvovanju u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, bila bi značajna za dalji dijalog, ocijenjenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Poslanik SDP-a Raško Konjević smatra da je, formiranje Odbora značajan uspjeh i podsjetio da u Odboru nema predstavnika Demokrata.

”Podsjetiću da su, uz podršku komesara Johanesa Hana, upravo Demokrate bili inicijatori dijaloga oko reforme izbornog zakonodavstva i jačanja povjerenja u izborni proces. U osnovi na tekstu koji su oni ponudili javnosti i EK postignut je dogovor o dijalogu, koji je dobio podršku i EU, dok oni sada odbijaju učešće”, rekao je Konjević agenciji MINA.

Kazao je da ne postoji ni jedna tema koju su Demokrate predstavile javnosti u svom Planu, a da nije obuhvaćena odlukom Skupštine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.