Papa: Ne čuje se vapaj siromašnih zbog buke nekoliko bogatih
Papa Franja

Papa: Ne čuje se vapaj siromašnih zbog buke nekoliko bogatih

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

Papa je održao misu u crkvi Svetog Petra u Rimu u prisustvu oko 6.000 siromašnih i rekao da je "nepravda izopačeni korijen siromaštva", prenosi Beta.

"Vapaj siromašnih je svakog dana sve glasniji, ali se svakog dana sve manje čuje, jer dominira buka nekoliko bogatih, koji su uvijek malobrojniji i uvijek bogatiji", rekao je papa u besjedi.

Franja je rekao da se moli da se čuje "vapaj siromašnih, dok bogataši drže bankete na koje, prema pravdi, imaju svi pravo".

Papa će posle mise prirediti ručak za 3.000 siromašnih.

Vatikan takodje nudi i besplatne ljekarske preglede. Slična akcija je prošle godine organizovana.

Papa, koji od početka svog pontifikata 2013. godine osudjuje "međunarodnu ravnodušnost" prema siromašnima, naložio je slične akcije u biskupijama.

Papa je prije nekoliko godina postavio tuš kabine za beskućnike u Rimu, a prije dvije godine godine je postavio crveni tepih za doček 3.500 beskućnika iz 22 evropske zemlje, kojima je zatražio da mu "oproste u ime hrišćana koji ne razumiju siromašne ljude".
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.