Marković sjutra na Bečkom ekonomskom forumu
Duško Marković

Marković sjutra na Bečkom ekonomskom forumu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće sjutra 19. novembra 2018. godine u radnoj posjeti Republici Austriji gdje će učestvovati na Bečkom ekonomskom forumu, saopšteno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Premijer će govoriti na panelu Regionalna saradnja kao dio evropske integracije, na kojem će uvodno izlaganje imati evropska komesarka za digitalnu ekonomiju Marija Gabrijel, a učestvovaće i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj i predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev. Bečkom ekonomskom forumu prisustvovaće i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Kako je najavljeno, Marković će u ponedjeljak ujutru prisustvovati radnom doručku kod federalnog kancelara Austrije Sebastijana Kurca, zajedno sa komesarkom Gabrijel, evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, te predsjednicima Ramom i Haradinajem i predsjedavajućim Zvizdićem.

"Radni doručak će biti prilika da se razmijene mišljenja o evropskoj perspektivi regiona, regionalnoj saradnji kao i bilateralnim nesuglasicama", kazali su iz Vlade.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.