Tužilaštvo u Kotoru nije uložilo žalbu na presudu za Saru Vidak
Sara Vidak, foto: Kurir

Zadovoljni njenom kaznom

Tužilaštvo u Kotoru nije uložilo žalbu na presudu za Saru Vidak

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru nije uložilo žalbu na presudu kojom je državljanka Srbije Sara Vidak (20) proglašena krivom za napad na sudiju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić i osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri mjeseca, piše Dan.

Prema podacima Osnovnog suda u Kotoru, tužilaštvu je dostavljena presuda, ali nijesu iskoristili pravo na žalbu. Ipak, presuda još nije postala pravosnažna budući da se čeka da odluku suda primi i okrivljena Vidak i da istekne rok za izjavljivanje njene žalbe.

Vidak je u septembru oglašena krivom presudom vijeća kotorskog Osnovnog suda kojim je presjedavala sudija Momirka Tešić. Saopštavajući presudu, sudija Tešić je navela da je Vidak kriva što je napala službeno lice u vršenju službene dužnosti, pri čemu je bila svjesna svog djela, čije je izvršenje htjela.

Vidak je nakon izricanja presude ukinut pritvor. Ona je po izricanju presude u sudnici pružila ruku oštećenoj Stanišić, rekavši: “Želim Vam sve najbolje”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.