Oskarovac preminuo u 87. godini
Vilijam Goldman

Oskarovac preminuo u 87. godini

Scenarista i dobitnik 2 Oskara Vilijam Goldman preminuo je u 87. godini.

Kako se navodi, umro je u snu, u svom domu u Njujorku. Njegova ćerka je potvrdila da je bolovao od raka debelog crijeva i upale pluća, prenosi "Gardijan".

Goldman je bio ključna figura generacije koja je učestvovala u stvaranju revolucionarne američke filmske industrije, a biće zapamćen po kratkom aforizmu "Niko ne zna ništa", piše Glossy.

Oskara je dobio za originalni scenario za film "Buč Kasidi i Sandens Kid", a za adaptirani scenario za "Sve predsjednikove ljude", film koji se bavi istragom afere Votergejt.

Za njegovu karijeru izuzetno je značajno ostvarenje "The Princess Bride", kao i njegov scenario za film "Mizeri", adaptacija romana Stivena Kinga.

Goldman je bio oženjen od 1961. godine i imao je dvoje djece.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.