Mladenci pažljivo trebaju da biraju burme za vjenčanje
Foto: Thinkstock

Izbor vaš lični pečat

Mladenci pažljivo trebaju da biraju burme za vjenčanje

Biranje burmi je jedno od najljepših trenutaka svakog para koji staje na ludi kamen, ali veoma je važno da obratite pažnju na nekoliko faktora prilikom kupovine.

Evo kako da uskladite želje i mogućnosti.

Krenite korak po korak

Burme sa dijamantima ili nekim drugim dragim kamenom, od bijelog ili žutog zlata, pitanja su na koja najprije treba da odgovorite. Počnite od sopstvenog stila i nakita koji nosite.

Da li više volite jednostavno prstenje ili radije birate neko sa cirkonima i dragim kamenjem? Da li želite da vam vjerenički prsten i burme budu slične? Hoćete li birati iste burme za vas i partnera ili ćete nositi različite?

Neka vam pitanju budu smjernica u kojem pravcu treba da idete.  Na taj način, potraga će vam biti sužena, a vi ćete se lakše snaći prilikom kupovine.

DSC8574

Foto: Thinkstock

Vjerenički prsten i burma – slični ili različiti dizajn?

Da li vjerenički prsten treba da se razlikuje od burmi ili da se podudara? Većina dama će reći da bi burma trebalo da se razlikuje od vjereničkog prstena, ali ima i onih koji radije biraju slično prstenje.

Ipak, ukusi su različiti, pa tako neko pored upečatljivog vjereničkog prstena želi jednostavniji dizajn svadbenog prstena, a neke djevojke žele posebne burme koje će odudarati od drugog nakita.

Nekome je, pak, važno da se istaknu oba prstena, pa onda obratite pažnju i na dizajn i jednog i drugog, jer ne bi trebalo da bude velikog kontrasta između njih, već bi vjerenički prsten i burme trebalo da se podudaraju.

Međutim, nakon što se izgovori sudbonosno da, pojedine dame žele samo da nose burmu na ruci, a samim tim i podrazumijevaju da će stil i dizajn burme biti drugačiji i da će privlačiti pažnju mnogih. U ovom slučaju, posavjetujte se sa svojim juvelirom u vezi pravog odabira kako biste izabrali pravi prsten.

Želite nešto drugačije?

Ako biste malo da eksperimentišete i ne želite da imate burmu od žutog ili bijelog zlata, onda vam napravite neku kombinaciju koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Jeste li razmišljali o ružičastim cirkonima ili sitnim dijamantima koji daju posebnu draž ili pak burmu sa dragim kamenom?

Nikada se ne zna, možda će vam se svidjeti nešto što uopšte nijeste ni zamislili. U svakom slučaju, birajte burme koje ćete uvijek rado nositi, samo obratite pažnju i izaberite ono što vam se najviše sviđa.

Nekada budžet kojim raspolažete ograničava izbor prstena. Zato se posebno osvrnite na raspodjelu novca i planirajte unaprijed otprilike koliko će vam novca biti potrebno za burme.

Dijamanti, graviranje, posebno ručno iscrtani detalji, sve dodatno povećava cijenu, tako da razmislite na vrijeme da kasnije ne bi bilo poteškoća.

Ne zaboravite, burme ćete nositi svakoga dana, tako da nemojte uzimati ono što nije dio vašeg stila, bez obzira na cijenu. Bolje smanjite budžet za dekoraciju, jer ipak burme ostaju za cio život.

Stil

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.