Masaža najbolja stvar za ispucale usne
Foto: Shutterstock, ilustracija

Treba unositi dosta tečnosti

Masaža najbolja stvar za ispucale usne

Ukoliko imate ispucale usne, možete to otklanjati nanošenjem balzama ili vazelina, a dobra su i ulja sa vitaminom E. Treba unositi dosta tečnosti, a poželjna je i lagana masaža pred spavanje.

Boravak na hladnom i vjetrovitom vremenu često dovodi do pojave ispucalih usana.

Ovoj pojavi kumuje i oblizivanje, kao i disanje na usta kod zapušenog nosa.

Ukoliko vam se tako nešto događa, neprijatnost možete da otklonite nanošenjem balzama ili vazelina više puta u toku dana.

Dobar izbor su i ulja sa vitaminom E ili gel sa aloja verom. Dehidracija je još jedan razlog isušivanja usana, a da bi se spriječila treba piti dosta tečnosti, ne samo vode, već i čaja.

Poželjna je i lagana masaža pred spavanje. Masaža podrazumijeva lagano i nježno prelaženje preko usana mekanom četkicom za zube. Masažu treba izvoditi oko pet minuta, a zatim oprati usne i na njih nanijeti tanak sloj vazelina.

Osjetljive osobe balzam na usne treba da nanesu i prije stavljanja karmina ili sjaja.

O ishrani takođe treba povesti računa, jer pucanje usana može da bude znak nedostatka vitamina B2.

Da bi organizam u dovoljnoj količini bio snabdjeven ovim vitaminom, treba povećati unos zelenog povrća, mliječnih proizvoda i žitarica.

Večernje Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.