SAD: Zaplijenjen kokain vrijednosti 500 miliona dolara
ilustracija

SAD: Zaplijenjen kokain vrijednosti 500 miliona dolara

Američke vlasti zaplijenile su 18,5 tona kokaina čija je ulična vrijednost 500 miliona dolara.

Kokain je krijumčaren na 15 brodova u istočno-pacifičkom regionu, saopštila je danas američka obalska straža.

U akciji je učestvovao veliki broj čamaca Obalske straže, a uhapšeno je 49 osumnjičenih, kojima će biti suđeno u južnoj Floridi, prenosi AP.

Agencija napominje da je kokain i dalje jedna od najkorišćenijih ilegalnih droga u SAD, gdje se nalazi i najveća količina kokaina u svijetu. 

"Postoje rane, zabrinjavajuće naznake da je upotreba i dostupnost kokaina u usponu u SAD po prvi put u poslednjih 10 godina", bilo je navedeno u izveštaju Stejt departmenta o globalnoj trgovini drogom za 2017. godinu.

Kako prenosi Tanjug, agencija AP podsjeća da u izvještaju Ujedinjenih nacija o drogama i kiminalu za 2018. godinu piše da je u 2016. godini potencijlni globalni izvoz kokaina dostigao 1.410 tona, što je najviši nivo ikada zabilježen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.