BS neće insistirati na promjeni državnih simbola
Ervin Ibrahimović

Ibrahimović kaže

BS neće insistirati na promjeni državnih simbola

Bošnjačka stranka (BS) neće insistirati da skupštinski privremeni odbor za izborne reforme razmatra promjene Ustava u dijelu koji se tiče državnih simbola, kazao je poslanik te stranke Ervin Ibrahimović.

On je podsjetio da je predsjednik stranke Rafet Husović nedavno je rekao da je ta tema visoko na agendi BS, ali da će sačekati da cijelo društvo bude spremno za to.

“Dakle, nećemo inicirati to ako ne osjećamo da se i drugi osjećaju kao i mi, da treba razgovarati o promjeni državnih simbola”, rekao je Ibrahimović za Dan.

Kako je naveo, iz BS je jasno poručeno da neće forsirati tu temu ako nema spremnosti drugih, to jest većinskog dijela Crne Gore.

Osvrćući se na pitanje rada privremenog odbora za izborne i druge reforme, Ibrahimović je naglasio da vjeruje da je interes svih da se što prije počne sa radom u tom tijelu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.