Podgorica: Povorka ponosa kreće u 13h, više ulica zatvoreno

Šesti Montenegro prajd

Podgorica: Povorka ponosa kreće u 13h, više ulica zatvoreno

Ulazi na šesti Montenegro prajd, koji će biti održan danas u Podgorici pod sloganom „Ne ljubimo lance“, biće otvoreni od 11 do 13 sati na dvije lokacije u – kod hotela „Nikić M“ i na mostu Blaža Jovanovića iz dijela grada preko Morače.

Kako je saopšteno iz Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2018, Povorka ponosa počeće u 13 sati.

„Šesti Montenegro prajd održava se uoči usvajanja Zakona o životnim zajednicama lica istog pola, te usvajanja nove petogodišnje Strategije za unapređenje kvaliteta života, te nam je podrška svih građana i građanki Crne Gore od velike važnosti. Očekujemo da zajedno pokažemo da ne ljubimo lance i da poštujemo kulturu borbe za osnovnu slobodu i osnovna ljudska prava“, kaže se u saopštenju.

Ovim povodom, u Podgorici će biti zatvoreno više ulica.

"U vremenskom periodu od 6 do 15 časova, za saobraćaj u Podgorici biti zatvorene sljedeće ulice i bulevari: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog – od ukrštanja sa Ulicom Marka Miljanova do Ulice Ivana Milutinovića,Bulevar Stanka Dragojevića,Ulica Slobode,Vučedolska ulica do ukrštanja sa Ulicom Slobode,Njegoševa ulica do ukrštanja sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i Ulica Kralja Nikole – od hotela Nikić do hotela Hillton", saopštila je Uprava policije.

Kako se dodaje, policija može , ukoliko to bude bilo potrebno, u istom  periodu zatvoriti i druge ulice u centru Podgorice.

Iz Organizacionog odbora Montenegro prajda su poručili da očekuju članove i članice Vlade, političkih partija iz vlasti i opozicije, civilnog sektora i sve ostale važne društvene aktere „da nam se pridruže sjutra, 17. novembra, i jasno daju do znanja da se zalažu za unaprijeđenje ljudskih prava i sloboda“.

„Osnovna ideja Povorke Ponosa je da pokaže da su pipadnici i pripadnice LGBT+ zajednice Crne Gore građani i građanke ove zemlje, vaši prijatelji, kolege i ljudska bića koji i dalje ne mogu da žive slobodno zbog neopravdane mržnje i diskriminacije koju trpimo“, navodi se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora Montenegro prajda su pozvali sve građane i građanke da prošetaju sa njima „za bolje sjutra i za bolje društvo za sve!“.

„Čojstvom i junaštvom protiv mržnje i nasilja – NE LJUBIMO LANCE!“, poručili su organizatori šestog Montenegro prajda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.