Košarkaši Budućnosti savladali Baskoniju i oborili rekord Eurolige po broju ubačenih trojki!
Foto: AA

Prva pobjeda u Euroligi

Košarkaši Budućnosti savladali Baskoniju i oborili rekord Eurolige po broju ubačenih trojki!

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su večeras u dvorani Morača ekipu Baskonije rezultatom 99:84 (26:18, 22:19, 27:23, 24:24), u sedmom kolu Eurolige i tako upisali prvu pobjedu u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu.

Baskonija je meč otvorila trojkom, ali je Budućnost brzo izjedničila poenima Erla Klarka. Domaćin je po prvi put poveo u drugom minutu 6:5, da bi se ubrzo, sa dvije vezane trojke Suada Šehovića, Budućnost otcijepila na plus sedam (12:5). 

Baskonija je uzvratila poenima Uertasa i Šildsa, stigla do izjednačenja, ali je domaći tim, predvođen večeras sjajnim Erlom Klarkom napravio mini seriju i Budućnost je prvu dionicu dobila rezultatom 26:18. 

2018111523344636539055628Web

Šampion ABA lige je i drugu četvrtinu započeo dobro, posebno je raspoložen za igru bio drugi Amerikanac u dresu "plavih", Koti Klark, koji je u ovom periodu igre ubacio sedam poena. Budućnost je najveću razliku od 12 poena imala u 13. minutu, kada je vodila 33:21. Do kraja četvrtine, domaći su održavali dvocifrenu razliku, za konačnih 48:37 na poluvremenu. 

Treća četvrtina donijela je izuzetno uzbudljivu igru. Gosti iz Španije u nekoliko navrata pokušavali su da smanje razliku domaćih, prilazili na sedam razlike. Međutim, Budućnost je večeras igrala perfektno u napadu, posebno su bili raspoloženi u šutu za tri poena, gdje su se istakli Edvin Džekson i Danilo Nikolić. Budućnost je nakon tri četvrtine imala prednost od 15 poena (75:60). 

U posljednjoj dionici, domaći su održavali dvocifrenu prednost, osam minuta prije kraja imali i 19 razlike (81:62), da bi na kraju slavili 99:84. 

U domaćem timu, koji je večeras imao veliku podršku sa tribina, najefikasniji je bio Edvin Džekson sa 24 poena. Erl Klark ubacio je 20 poena, dok je Nikolić upisao 18 poena. 

Kod ekipe Baskonija, 16 poena Šengelija.

U narednom kolu, Budućnost će gostovati Barseloni. 

Oborili rekord

Košarkaši Budućnost Volija od večeras su rekorderi Eurolige po broju ubačenih trojki na jednoj utakmici.

“Plavi” su postigli 21 trojku u pobjedi nad Baskonjiom (99:84), i tako ostavili iza sebe Barselonu i Sijenu koji su svojevremeno ubacili po 19 trojki. 

2018111523344636539055629Web

Šampiona ABA lige je večeras sjajno služio šut van linije 6.75m i procenat od 61.8 odsto ide u prilog toj činjenici. 

Izdvojio se Edvin Džekson sa šest trojki, od čega pet u posljednjoj četvrtini. 

Po četiri su pogodili Erl Klark i Danilo Nikolić, tri Suad Šehović, te po dvije Nikola Ivanović i Koti Klark.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.