Pešić se u Paragvaju susreo sa iseljenicima: Daleko od zavičaja, ponosni na porijeklo
Foto:DPS

Sjednica Predsjedništva IUSY

Pešić se u Paragvaju susreo sa iseljenicima: Daleko od zavičaja, ponosni na porijeklo

Predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Nikola Pešić, koji je ujedno I potpredsjednik IUSY, učestvovao je od 7. do 11. novembra u radu sjednice Predsjedništva IUSY, koja je održana u Paragvaju.

Pored održavanja sjednice Predsjedništva, rukovodstvo IUSY-a se sastalo i sa bivšim predsjednikom Paragvaja Fernardom Lugom kao i sa predsjednikom Partije za zemlju solidarnosti i senatorom Karlosom Fillizolom.

Foto2

Tokom boravka u Asuncionu Pešić se sastao i sa udruženjem Crnogaraca u Paragvaju koje je zvanično počelo sa radom prije nepunih mjesec dana.

"Posjetiti zemlju kao što je Paragvaj, srce Južne Amerike, sastati se sa bivšim predsjednikom Paragvaja i drugim važnim političarima, upoznati se sa načinom zivota i funkcionisanjem države, za mene predstavlja novo i veliko iskustvo.Sa posebnim zadovoljstvom ističem susret sa Crnogorcima koji već generacijama žive u Paragvaju. Iako su toliko godina daleko od zavičaja, njihova ljubav, privrženost svojoj zemlji i svojim korijenima je nevjerovatna i sa velikim ponosom za sebe kažu da su iz Crne Gore"- istakao je Pešić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.