Hrvatska: Todoriću određena kaucija od milion eura
Ivica Todorić

Hrvatska: Todoriću određena kaucija od milion eura

Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću odredilo je zbog opasnosti od bijega kauciju u iznosu milion eura za puštanje iz pritvora.

Todorića, njegova dva sina i 12 menadžera, tužilaštvo tereti za nezakonito izvlačenje preko 135 miliona eura iz Agrokora, prenosi agencija Anadolija.

Iznos od milion eura Todorić mora uplatiti u gotovini, bez mogućnosti da navedeni iznos zamijeni zalogom na nekretnine, a ukoliko to učini, biće mu određene dodatne mjere opreza, oduzimanje pasoša i zabrana napuštanja Zagreba, tj. mjesta boravka, odlučeno je na vanraspravnom vijeću Županijskog suda u Zagrebu nakon žalbe koju su uložili njegovi advokati.

"Vanraspravno vijeće smatra da se i kaucijom, uz odgovarajuće mjere opreza, može prihvatiti ista svrha kao i istražnim zatvorom", kazao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Ukoliko uplati navedeni iznos, Todorić će moći izaći iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojem se nalazi od izručenja iz Velike Britanije, gdje je godinu dana bio pod mjerama opreza.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.