Svjedok: Baošić ispalio hice, Kosać bio na podu udaljen metar i po od njega
Privođenje Dragoja Baošića

Suđenje se nastavlja 26. decembra

Svjedok: Baošić ispalio hice, Kosać bio na podu udaljen metar i po od njega

Svjedok Slavko Popović kazao je juče u Višem sudu da u momentu kada je Bjelopoljac Dragoje Baošić ispalio hice Jovan Kosać je bio na podu i udaljen metar i po od njega.

Baošić se tereti da je ubio Kosaća 14. septembra 2014. godine u diskoteci ,,Kaza“ u Igalu, piše Pobjeda.

Popović je ostao pri iskazu koji je dao na ranijem suđenju, navodeći da je Kosać ležao na desnom boku kada je optuženi pucao u njega.

Advokat Dragan Mitrić, koji zastupa Baošića, tražio je juče dodatno vještačenje fotografija i video-zapisa izuzetih sa lica mjesta i rekonstrukciju događaja jer, kako je dodao, ne vidi se pištolj u ruci optuženog.

I advokat Srđan Lješković, koji zastupa Dragana Bigovića, pridružio se prijedlogu kolege Mitrića. Međutim, prijedloge odbrane vijeće sutkinje Vesne Moštrokol je odbilo, obrazlažući da su sve činjenice u potpunosti utvrđene.

Prvostepenom presudom Baošić je osuđen na deset godina i deset mjeseci zbog ubistva Kosaća, a Bigović na desetomjesečnu robiju jer je pomogao Baošiću da pobjegne nakon ubistva.

Apelacioni sud ukinuo je presudu i vratio na ponovno odlučivanje. U optužnici se navodi da je Baošić u Kosaća ispalio više projektila.

Hici su žrtvu pogodili u stomak i grudi i nanijeli mu teške povrede od kojih je podlegao. Kosać je preminuo u Opštoj bolnici u Meljinama.

Suđenje se nastavlja 26. decembra za kada su zakazane završne riječi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.