Bregović: Moje djeca su u vrijeme Bajrama bili muslimani, za Božić i Uskrs hrišćani
Goran Bregović sa ćerkama

Sve su različite vjeroispovijesti

Bregović: Moje djeca su u vrijeme Bajrama bili muslimani, za Božić i Uskrs hrišćani

Moja djeca kada su bila mala su u vrijeme Bajrama bila muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave, kaže pjevač.

Vođa benda Bijelo Dugme, Goran Bregović (68) otvoreno je progovorio o svojim ćerkama Emi (23), Luli (14), Uni (16) i najstarijoj Željki.

Porijeklom iz Sarajeva, Goran je odrastao uz majku i oca komuniste koji nijesu slavili vjerske praznike.

618536goranbregovicls

Goran Bregović

No, čini se kako to Goranu nije smetalo, a na sličan način odgojio je i svoje ćerke. 

"U mom domu nijesu se slavili vjerski praznici, ali iznad mene je živio pravoslavni pop, tako da sam uvijek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvijek slao komšijama kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram", ispričao je Bregović svojevremeno za Blic. 

Ema je završila Likovnu akademiju, dok su Una i Lula još uvijek u srednjoj školi. 

Goran kaže kako djeci treba omogućiti slobodu izbora.

24sata.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.